Promising Writer

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Byť sklamaním...

 Niekedy sa na nás kladú priveľké nároky. Moje boli vyslovené roky pred mojím narodením. Mala som byť milou, pokojnou a nehádavou dcérou. Mala som byť nápomocnou, múdrou a pravdepodobne skončiť ako pracovník v nejakom chemickom obore. Mala som chcieť pokojný a zabezpečený život, istotu a rozvážnosť. Ale niekde v procese tohto plánu sa stala drobná chyba vo výpočtoch. A mňa to odzrkadlilo. Namiesto zdanlivo chladnej, som horúca. Namiesto pokojnej a rozvážnej, som bláznivá a spontánna. Namiesto istôt chcem stratiť o ne záujem. Zároveň však nechcem sklamať očakávania, a tak sa vo mne neustále bijú dve osoby. Tá, ktorou som mala byť a tá, ktorou som. Každý deň a každú sekundu rozmýšľam, či som naozaj takým sklamaním pre moju matku. A dúfam, že nie, ale bojím sa, že nie som ani ničím, čo by ju tešilo. A tak trpím, lebo sa snažím umlčať moju dušu a krotiť sa. Lenže je to vyčerpávajúci proces. A jednoducho nie je možné, aby som bola šťastná z toho, z čoho chcem byť šťastná kvôli iným, pretože to sú ich sny. Nie tie moje. Nie je to moja cieľová páska. A ja by som veľmi chcela, aby ňou bola. Potom by som totiž nebola sklamaním.


O mne | stály odkaz

Komentáre

  1. prijmi
    sa taka,aka si,to ti pomoze odburat dilemy s plnenim ocakavani druhych.nenamyslaj si hovadiny a ak v tebe hlodaju,maminy sa opytaj a uvidis sama.predpokladam,ze ziadnym sklamanim pre nu nie si a i v pripade,ze by si sa dozvedela,ze si,je to riesitelne...
    publikované: 15.05.2014 20:31:51 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Asi by sa zislo dodat...
    ...ze toto je stary clanok z mojich temnejsich chvilok, momentalne som si s matkou vsetko vysvetlila a dokona do istej mieri prekonala svoje psychicke problemy...na ktore som ale nezabudla a preto cas od casu pridam takuto spomienku a vidim kam som sa dopracovala a okolko pozitivnejsie myslim...ale vazne dakujem za radu, cenim si ju :)
    publikované: 15.05.2014 23:24:37 | autor: promisingwriter (e-mail, web, autorizovaný)
  3. mam
    radost z tvojho pokroku,tes sa aj ty a pracuj dalej,nech ich mozes zabudnut,lebo take pochybnosti ta zbytocne brzdia:-)
    publikované: 15.05.2014 23:58:11 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Dnes som si mala prečítať práve toto
    Som stará, ale napísala si to za mňa. Stále sa chcem páčiť hlavne druhým a nesklamať ešte staršiu mamičku. Asi som niekde po ceste zablúdila.
    publikované: 28.05.2015 14:57:22 | autor: Majka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014